Welkom > Nieuws > LEGE HEADING 1

Persbericht
7 mei 2012

Gastgezinnen gezocht voor volksdansers - Scaldis organiseert internationaal Folklorefestival

Goes/Hansweert – Volksdansvereniging Scaldis uit Hansweert is op zoek naar gastgezinnen voor leden van binnen- en buitenlandse folklore- en muziekgroepen. Deze groepen zijn te gast op een internationaal folklorefestival dat plaatsvindt van 27 juni tot en met 1 juli 2012.

Volksdansvereniging Scaldis uit Hansweert organiseert een Internationaal Folklorefestival. Folklore- en muziekgroepen uit binnen- en buitenland zijn vijf dagen te gast bij de Reimerswaalse vereniging. Op 30 juni is er in Hansweert een groot optreden van alle deelnemende groepen. Dat zijn: Regionalny Zespoł Pieśni i Tańca ‘Sanniki’ uit Polen, Volkstanzgruppe Holsen-Mantinghausen uit Duitsland, Vendeliersgroep Gelmelzwaaiers Hoogstraten uit België, Volksdansvereniging Mie Katoen uit Tilburg, Muziekgroep Scheldegalm uit Hansweert, Volksdansvereniging VODAGO uit Goes en uiteraard zal Scaldis tijdens het festival ook acte de presence geven. De buitenlandse volksdansgroepen zullen op de andere festivaldagen op verschillende plaatsen in Zeeland optreden.

Gastgezinnen gevraagd

Scaldis is voor de Duitse en Poolse gasten op zoek naar gastgezinnen. De dansers, danseressen en muzikanten zijn tussen de 16 en 25 jaar oud en verblijven op Zuid-Beveland vanaf woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli. De leden van de buitenlandse groepen krijgen gedurende deze vijf dagen ruim de gelegenheid om kennis te maken met de Zeeuwse cultuur. Elke dag hebben ze een vol programma met optredens en bezoeken aan Zeeuwse bezienswaardigheden. Iedere avond wordt een activiteit georganiseerd waarbij ook de gastgezinnen van harte welkom zijn. Van de gastgezinnen wordt gevraagd te zorgen voor een slaapplaats en een goed ontbijt om de dag te kunnen starten en voor een avondmaaltijd op donderdag en vrijdag. Voor de lunch en de avondmaaltijd op de andere dagen wordt gezorgd door de organisatie. Belangstellenden kunnen contact opnemen met André Jansen, telefoon 0113-381967 of mail naar info@scaldis.org. Kijk voor meer informatie over het Internationale Folklorefestival op www.scaldis.org en facebook.com/vvScaldis.

Samenwerking

Sinds een paar jaar werken de Zuid-Bevelandse volksdansgroepen Scaldis uit Hansweert en VODAGO uit Goes intensief samen. Ze verzorgen gezamenlijk dans- en muziekoptredens en andere activiteiten. Ook bij het Internationale Folklorefestival in juni levert de Goese vereniging de nodige ondersteuning. Met elkaar zorgen de volksdansgroepen Scaldis en VODAGO voor een fantastisch festival!


VODAGO NIEUWS

 

Een Vodago/Scaldis combinatie vertrekt op 5 september naar Litouwen!

In Panevezys (Litouwen), zusterstad van Goes, wordt aan het twintig jarig bestaan van de stedenband aandacht gegeven tijdens de City Days: 6 - 8 september 2013.
Gedurende deze dagen is er naast een Braderie ook een folklorefestival: de vodago/scaldis combinatie zal hier acte de présance geven.

In de ons beschikbaar gestelde stand zullen we informatie geven over onze regio, en zullen we de zeeuwse roomboterbabbelaar maken en aanbieden.

Lees verder...

      

Motigo Webstats - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller