Welkom > Nieuws > Vodago raakt oefenruimte kwijt

Vodago raakt oefenruimte kwijt

Persbericht
13 januari 2011:

VODAGO GEDUPEERD DOOR BRAND BETHO

Goes – De Goese volksdansvereniging VODAGO is door de brand in de sociale werkplaats De Betho zwaar getroffen. De kantine van De Betho wordt door VODAGO gebruikt als oefenlocatie en een van de ruimten in de sociale werkplaats werd gebruikt als opslagruimte. In de nacht van 12 op 13 januari is de volksdansvereniging haar oefenruimte en een het merendeel van haar bezittingen kwijtgeraakt.

De leden van de volksdansvereniging VODAGO reageerden geschokt op het bericht dat een grote brand de sociale werkplaats De Betho in de as had gelegd. Ruim 30 jaar maakte de vereniging naar tevredenheid gebruik van de kantine van De Betho. Oefenavonden, dansdagen, feesten, voor de meeste VODAGO-leden is de kantine van De Betho onlosmakelijk met de volksdansvereniging verbonden. In het gebouw werd ook opslagruimte gehuurd voor de muziekinstallatie, alle cd’s met volksdansmuziek, documentatie en boekjes met dansbeschrijvingen, aandenkens en relatiegeschenken van de afgelopen 40 jaar, klederdrachten, kisten met Zuid-Bevelandse kappen. Het is allemaal voorgoed verloren gegaan.

Alles weg
Vorig jaar vierde VODAGO zijn veertigjarig bestaan. Begonnen in een zaal van het veilinggebouw aan de Fruitlaan, danste de volksdansvereniging in kleuterschool De Kleuterpoel, en zalen aan de Westwal en de Vlasmarkt, om uiteindelijk definitief onderdak te vinden in de kantine van De Betho. Nu is ook hieraan een einde gekomen. Voorzitter Albert Hendrikse: “Het is verschrikkelijk voor de medewerkers en de directie van De Betho dat hun bedrijf en hun werk in vlammen is opgegaan. Ik wil dan ook namens alle leden en het bestuur van VODAGO ons medeleven uitspreken. We hopen dat men elders weer snel aan de slag kan gaan. Maar ook voor onze volksdansvereniging is de brand een ramp. Een heel groot deel van onze geschiedenis is met de ruimte in De Betho verbonden. We hebben ruim dertig jaar met veel plezier in de kantine gedanst. Het was ook fijn dat we hier opslagruimte konden huren voor onze spullen, muziek, klederdrachten, documenten. Dat is nu allemaal weg. We zijn met onze folkloregroep hard aan het oefenen voor een reis naar Jordanië waar ze zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een groot internationaal volksdansfestival. Die reis is al in maart. We hebben behoefte aan vervangende ruimte en uiteraard aan klederdrachten. De kisten met Zuid-Bevelandse kappen stonden er nog maar net, daarvoor stonden ze bij mij thuis…”

De Goese volksdansvereniging hoopt dat op korte termijn vervangende ruimte kan worden gevonden en hoopt dat andere volksdansverenigingen en klederdrachtengroepen bereid zijn te helpen bij het vinden van muziek en drachten, zodat de folkloregroep in ieder geval in maart kan gaan dansen op het volksdansfestival in Jordanië. Hendrikse: “We zullen alles is het werk stellen om zo snel mogelijk weer de draad op te pakken, en we hopen dat ook de medewerkers van De Betho weer snel aan het werk kunnen.”

 

Vodago in Hart van Nederland:
http://www.hartvannederland.nl/nederland/zeeland/2011/volksdansgroep-zwaar-gedupeerd/

 

Vervangende oefenlocatie voor Vodago
Vodago heeft verschillende vervangende oefenlocaties aangeboden gekregen. Er is voor gekozen om in een ruimte in St Maarten in de Groe, een onderdeel van zorggroep Terweel, te Goes te gaan oefenen.

VODAGO NIEUWS

 

Een Vodago/Scaldis combinatie vertrekt op 5 september naar Litouwen!

In Panevezys (Litouwen), zusterstad van Goes, wordt aan het twintig jarig bestaan van de stedenband aandacht gegeven tijdens de City Days: 6 - 8 september 2013.
Gedurende deze dagen is er naast een Braderie ook een folklorefestival: de vodago/scaldis combinatie zal hier acte de présance geven.

In de ons beschikbaar gestelde stand zullen we informatie geven over onze regio, en zullen we de zeeuwse roomboterbabbelaar maken en aanbieden.

Lees verder...

      

Motigo Webstats - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller