Welkom > Over ons

Over ons

Volksdansvereniging Goes � kortweg Vodago �bestaat dit jaar 46 jaar.
Opgericht op 19 september 1969 beoefent zij nationale en internationale dansen.

We oefenen wekelijks op de dinsdagavond gedurende anderhalf uur. Van 20 - 21.30 uur. We beoefenen dan een mix van internationale dansen en Nederlandse dansen.Momenteel oefenen wij in het OMNIUM (voorheen Sportpunt Zeeland). We maken gebruik van de Boszaal.
Voel U welkom deze oefenavonden bij te wonen!

Dansen uit alle delen van de wereld, maar met name uit Isra�l, de Balkan en Oost-Europa staan op het repertoire.

Plezier in het dansen � zich bewegen op muziek � zelfexpressie staan voorop.
Maar dansen stimuleert ook de sociale ontwikkeling, het samenwerken, het aanpassen aan en accepteren van elkaar!

De demonstratiegroep.
De nederlandse dansen zijn een mengeling van oudere dansen zoals de Driekusman, de IJspolka, de Mie katoen en  de Tsjerne; en nieuwere  Nederlandse dansen zoals de Boerenkermis, het ammarilletje en de Beukenwals.

Sinds september 2010 hebben we ook een uitwisseling met de Volksdansvereniging Scaldis uit Hansweert. Hun leden kunnen dinsdags bij ons mee-oefen en onze leden kunnen op de donderdagavond bij Scaldis oefenen. Zo raken we bekend met elkaars repertoire en kunnen we elkaar ondersteunen bij optredens.

Op uitnodiging wordt er opgetreden in binnen- en buitenland voor particulieren en bedrijven en tijdens folkloristische evenementen.
De Klederdracht tijdens de optredens is de (bekende) Zuid-Bevelandse protestantse dracht. De dans kan afgewisseld worden met korte presentaties over de klederdracht zelf. In overleg kan besloten worden tot korte shows van 20 minuten of een grote show van ruim een uur.
Het repertoire is in ieder geval breed genoeg.

Een aantal leden van de groep beheerst daarnaast ook de kunst van het bakken van de Zeeuwse Babbelaar: een heerlijk snoepje. Ook dit kan ter plaatse gedemonstreerd worden.

Vanwege de geregelde buitenlandse tripjes �n van het besef dat volkskunst niet alleen Zeeland is, niet alleen Nederland is, maar internationaal, zijn wij aangesloten bij het I.O.V.: de Internationale Vereniging voor Volkskunst.

VODAGO NIEUWS

 

Een Vodago/Scaldis combinatie vertrekt op 5 september naar Litouwen!

In Panevezys (Litouwen), zusterstad van Goes, wordt aan het twintig jarig bestaan van de stedenband aandacht gegeven tijdens de City Days: 6 - 8 september 2013.
Gedurende deze dagen is er naast een Braderie ook een folklorefestival: de vodago/scaldis combinatie zal hier acte de prsance geven.

In de ons beschikbaar gestelde stand zullen we informatie geven over onze regio, en zullen we de zeeuwse roomboterbabbelaar maken en aanbieden.

Lees verder...

      

Motigo Webstats - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller